26 Haziran 2011 Pazar

Yeni Portakal Kabuklu Bisküvi







 Portakal Kabuklu Bisküvi
   MALZEMELER
  1. 3/4 Su Bardağı Un
  2. 1 Paket Buğday Nişastası
  3. 1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
  4. 3/4 Su Bardağı Toz Şeker
  5. 1 Adet Yumurta
  6. 100 gr. Margarin
  7. 2 Adet Portakal Kabuğu


HAZIRLANIŞI
Unu, 1 paket buğday nişastası ve 1 çay kaşığı kabartma tozu ile derin bir kaba eleyin. Ortasını havuz gibi açın. Toz şekeri, yumurtayı ve buzdolabından yeni çıkartılmış ve küp küp kesilmiş margarini koyun. Tüm malzemeyi birbirine karıştırın.
Portakallardan birinin kabuğunu ince birini kalın olarak rendeleyin. Rendelenmiş kabukları da hamura atın. Hamuru tekrar yoğurun. Daha sonra hamuru ikiye bölün. Düz bir zemin üzerinde 5-6 mm kalınlığında açın. Bir bardak yardımıyle yuvarlak bisküviler kesin.
Yağlanmış tepsiye sıralayın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pembeleşene dek pişirip, servis yapın.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder