24 Haziran 2011 Cuma

Yeni Mantar Çorbası

Mantar Çorbası
Yeni
MALZEMELER:
  1. 1/2 adet limonun suyu
  2. 1 kahve fincanı süt
HAZIRLANIŞI:
Yıkayıp doğradığınız mantarları 5 su bardağı limonlu suda 10 dakika kadar haşlayın. Diğer yanda yağı hafifçe eritin ve unu üzerine hafif hafif dökerek çevirmeye devam edin. Un topak topak olmamalıdır. Süt ilave edin ve çevirmeye hiç ara vermeyin. Beşamel sos olur. Haşlanmış mantarların suyunu ilave edin. Boza kıvamı alınca mantarları haşlandığı su ile karıştırın. Süt ve çırpılmış yumurta ekleyin. Beşamel sos topak topak olursa mikserle karıştırın.Afiyet olsun...

  • 2 çorba kaşığı yağ


  •  1 çorba kaşığı un


  • 1 adet yumurta


  • 250 gr mantar


  • karabiber tuz

  • Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder