26 Haziran 2011 Pazar

Yeni Çikolatalı Bisküvi

Çikolatalı Bisküvi (6 kişilik)
MALZEMELER
  1. 1.5 Su Bardağı Un
  2. 175 gr. Margarin
  3. 1/2 Su Bardağı Pudra Şekeri
  4. 2 Yumurta Sarısı
  5. 1 Çay Kaşığı Vanilya
  6. 2 Çorba Kaşığı Kakao


HAZIRLANIŞI
Bir kaba yumuşamış margarin ile pudra şekerini koyarak,margarin beyaz bir pomat haline gelene kadar telle aşağı yukarı 10 dakika kadar çırpın.
Bu karışımın içerisine 2 yumurta sarısı, vanilya, kakao ve unu katarak iyice karıştırın. elde etiğiniz hamurun hafif yumuşakça olmasına özen gösterin.
Hamuru bir parmak kalınlığında açarak dilediğiniz şekli verin ve 170 derece fırında 10- 15 dakika pişirin. Hamurların üzerlerinin sararmamasına dikkat edin. Pişen bisküvileri fırın­dan alıp soğuduktan sonra servis yapın.
Dilerseniz bisküvinizi sade yapıp ortalarını açarak marmelat sürebilir ya da çikolata sosuna bulayabilirsiniz.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder