26 Haziran 2011 Pazar

Yeni Tuzlu Kurabiye

Tuzlu Kurabiye
MALZEMELER
  1. 9 Su Bardağı Un
  2. 10 gr.Maya
  3. 3 Yumurta
  4. 100 gr. Krema
  5. 6 Kahve Fincanı Margarin
  6. 6 Kahve Fincanı Tereyağı
  7. 1 Çorba Kaşığı Tuz(tepeleme)
HAZIRLANIŞI
Geniş bir kapta unu eleyip,havuz şeklinde açın.Unun içersine diğer malzemeleri ilave ederek yoğurun.Hamurunuzu 1 saat dinlenmeye bırakın.
Dinlenen hamuru merdane yardımıyla açarak küçük parçalar halinde kesip,dilediğiniz gibi şekillendirin.İçersine istediğinniz malzemeyi ilave ederek kapatın ve tepsiiye dizin.Üzerine 1 yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında 35-40 dk pişirin.
Nar Gibi Kızarmış Çörekler İçin: Üzerine yumurta sarısı süreceğiniz tatlı veya tuzlu hamur işlerinin daha güzel kızarmasını istiyorsanız,yumurta sarısına bir tutam şeker veya tuz ekleyip çırpın.Daha sonra hamurların üstüne sürün.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder