22 Haziran 2011 Çarşamba

Yeni Ayran Çorbası

Yeni Ayran Çorbası
MALZEMELER:
  1. 1 su bardağı aşurelik buğday
  2. 4 su bardağı yoğurt
  3. 1 çay bardağı nohut
  4. 1 çorba kaşığı nane
  5. 1 çay kaşığı tuz
  6. 6 su bardağı su                                                                           HAZIRLANIŞI:                                                                                       
    Buğday ve nohudu yıkayın ve pişirmeden bir süre önce ıslatın. Tencereye 4 su bardağı su ile birlikte koyarak karıştırmadan kaynatın ve kaynadıktan sonra yaklaşık 45-50 dakika kısık ateşte pişirin. Suyunu çektikten sonra sıcakken tuz ve nane ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın. Yoğurdu 2 su bardağı suyla çırpıp pişirdiğiniz buğdaya karıştırarak ilave edin. Soğuk servis yapın.Afiyet olsun...          

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder