Taze Soğan Yahnisi (8 kişilik)
MALZEMELER
- 1 kg. kuşbaşı kuzu eti
- 100 gr. margarin
- 1 kg. taze soğan
- 1 çorba kaşığı salça
- Nane, tuz
- Terbiye için:
- 2 yumurta sarısı
- 1/2 su bardağı yoğurt
HAZIRLANIŞI
Eti yıkayıp tencereye koyun. Suyunu çekene kadar pişirip, pembeleşene kadar kavurun.
Doğranmış taze soğanı ve margarini ilave edip 3 - 4 dakika daha kavurun. Salça ve naneyi ekleyin. Kavurmaya 2 - 3 dakika daha devam edin. 3 su bardağı su ve tuz ekleyin. Kısık ateşte pişirin.
Yemeği ocaktan indirdikten sonra biraz bekletin. Yumurta sarısı ve yoğurdu birlikte çırpı. Yavaş vavas karıştırarak vemeğe ilave edin.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder