28 Haziran 2011 Salı

Yeni Taze Soğan Yahnisi




Taze Soğan Yahnisi (8 kişilik)

MALZEMELER
  1. 1 kg. kuşbaşı kuzu eti
  2. 100 gr. margarin
  3. 1 kg. taze soğan
  4. 1 çorba kaşığı salça
  5. Nane, tuz
  6. Terbiye için:
  7. 2 yumurta sarısı
  8. 1/2 su bardağı yoğurt


HAZIRLANIŞI 

Eti yıkayıp tencereye koyun. Suyunu çekene kadar pişirip, pembeleşene kadar kavurun.
Doğranmış taze soğanı ve margarini ilave edip 3 - 4 dakika daha kavurun. Salça ve naneyi ekleyin. Kavurmaya 2 - 3 dakika daha devam edin. 3 su bardağı su ve tuz ekleyin. Kısık ateşte pişirin.
Yemeği ocaktan indirdikten sonra biraz bekletin. Yumurta sarısı ve yoğurdu birlikte çırpı. Yavaş vavas karıştırarak vemeğe ilave edin.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder