Artılı Kurabiye (4 Kişilik)
MALZEMELER
- 1 Adet Yumurta
- 1/4 Su Bardağı Pudra Şekeri
- 2,5 Su Bardağı Un
- 200 gr.Margarin içi
- 6 Su Bardağı Dövülmüş Fındık
- 4 Adet Yumurta
- 2 Çorba Kaşığı Süt
- 1,5 Su Bardağı Şeker
HAZIRLANIŞI
Hamur için 1 adet yumurtayı,çeyrek su bardağı pudra şekerini,2.5 su bardağı unu ve oda sıcaklığında bırakılıp,küçük küpler halinde doğranmış margarini yoğurma kabında karıştırın.Malzemeler özleşene dek yoğurduktan sonra 1 saat bekletin.
Küçük fırın kaplarına hamurdan ceviz iriliğinde kopardığınız parçaları iyice yayın.İç malzemesi için 6 su bardağı dövülmüş fındığı,4 adet yumurtayı,2 çorba kaşığı sütü ve 1.5 su bardağı şekeri karıştırın.
Kaplara yaydığınız hamurların üzerine fındıklı karışımdan 2 çorba kaşığı koyun.En üste de hamurdan yaptığınız ince şeritleriartı şeklinde yerleştirin.Önceden ısıtılmış yüksek dereceli fırında yaklaşık 15 dk.pişirin.Soğuduktan sonra servis yapın.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder