26 Haziran 2011 Pazar

Artılı Kurabiye (4 Kişilik)

Artılı Kurabiye (4 Kişilik)

MALZEMELER
  1. 1 Adet Yumurta
  2. 1/4 Su Bardağı Pudra Şekeri
  3. 2,5 Su Bardağı Un
  4. 200 gr.Margarin içi
  5. 6 Su Bardağı Dövülmüş Fındık
  6. 4 Adet Yumurta
  7. 2 Çorba Kaşığı Süt
  8. 1,5 Su Bardağı Şeker


HAZIRLANIŞI
Hamur için 1 adet yumurtayı,çeyrek su bardağı pudra şekerini,2.5 su bardağı unu ve oda sıcaklığında bırakılıp,küçük küpler halinde doğranmış margarini yoğurma kabında karıştırın.Malzemeler özleşene dek yoğurduktan sonra 1 saat bekletin.
Küçük fırın kaplarına hamurdan ceviz iriliğinde kopardığınız parçaları iyice yayın.İç malzemesi için 6 su bardağı dövülmüş fındığı,4 adet yumurtayı,2 çorba kaşığı sütü ve 1.5 su bardağı şekeri karıştırın.
Kaplara yaydığınız hamurların üzerine fındıklı karışımdan 2 çorba kaşığı koyun.En üste de hamurdan yaptığınız ince şeritleriartı şeklinde yerleştirin.Önceden ısıtılmış yüksek dereceli fırında yaklaşık 15 dk.pişirin.Soğuduktan sonra servis yapın.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder