25 Haziran 2011 Cumartesi

Yeni Dovga (Azeri Yoğurt Çorbası)

Yeni Dovga (Azeri Yoğurt Çorbası)
MALZEMELER
  1. 1 adet yumurta
  2. 1,5 yemek kaşığı un
  3. 2 yemek kaşığı pirinç
  4. 3 su bardağı yoğurt
  5. 6 su bardağı su
  6. 1 bardak haşlanmış nohut
  7. 1/2 demet ispanak
  8. 1/2 demet nane
  9. 1/2 demet dereotu
  10. tuz

HAZIRLANIŞI
Yumurtayı, unu, pirinci, yoğurdu bir tencerede iyice karıştırınız ve üzerine yavaş yavaş tüm suyu ilave ediniz,(yoğurtun koyu ayran kıvamına gelmesi gerekiyor), sonra normal ateşte elinizi bırakmadan tahta kaşıkla kaynayıncaya kadar karıştırınız. Kaynadıktan sonra ateşini kısınız, tam haşlanmış nohutunuzu ve tuzunuzu ekleyiniz ve pismeye bırakınız. Pirinci piştikten sonra ince kıyılmış yeşillikleri ilave edip bir taşım daha kaynatınız.
Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder