28 Haziran 2011 Salı

Yen Çingene Yahnisi



Çingene Yahnisi

MALZEMELER

  1. 1 kilo kemikli parça kuzu
  2. 15 adet arpacık soğanı
  3. 2 adet havuç
  4. 3 çorba kaşığı margarin
  5. 1 adet yeşil biber
  6. 1 çay kaşığı kekik
  7. 5-6 adet taze patates
  8. 6-7 adet mantar
  9. 1 çorba kaşığı domates salçası
  10. Yeterince tuz, karabiber, maydanoz

HAZIRLANIŞI

Koldan parçalara bölünmüş kuzu etini, dibi kalın bir tencerede suyunu çekinceye kadar çevirin. Margarini ilave edip, yağ kızmaya başlayınca ayıklanmış soğanları katın. Beraberce karıştırarak biraz kavurun. Bir bardak sıcak su ilave ederek etleri pişmeye bırakın. Etler yumuşarken doğranmış yeşil biberi, havucu, bütün olarak patatesleri, kekik ve karabiberi, mantarı, ezilmiş domates salçasını ilave ederek biraz daha su ekleyin. Etlerle birlikte pişen sebzeler de yumuşayınca ateşten alıp, servis yaparken üzerıni kıyılmış maydanozla süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder