27 Haziran 2011 Pazartesi

Yeni Zeytinyağlı Dolma

Zeytinyağlı Dolma
MALZEMELER
  1. 1 bardak pirinç için : 4 orta boy soğan
  2. 1 su bardağı zeytinyağı
  3. 50 gram dolmalık fıstık
  4. 50 gram üzüm
  5. 1 tatlı kaşığı yenibahar
  6. 1 çay kaşığı tuz
  7. 1 çay kaşığı kekik
  8. 1 çay kaşığı kuru nane
  9. 2 su bardağı pirinç için : 1 kilo dolmalık yeşil biber ya da asma yaprağı veya 1 kilo pazının yaprağı
  10. 3 adet kesmeşeker
  11. 2 adet domates (dolmalık bibere kapak yapmak için)

HAZIRLANIŞI
Yağ tencereye konur. İnce kıyılmış soğan ve fıstık ilave edilip 1-2 dakika hafifçe çevrilir. Ayıklanmış, yıkanmış pirinç de ilave edilip sadece 1-2 kez daha çevrilir. Yıkanmış ve sapları çıkarılmış üzüm, yenibahar, şeker, tuz, kekik, nane de eklenip 1-2 defa da bu şekilde karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılıp ateşten alınır. Dolmanın içi soğuyunca, ayıklanıp yıkanmış, kapakları kesilmiş ve içi temizlenmiş olan dolmalık biberlere bu malzeme doldurulur. Domatesin kabukları kesilerek biberler üzerine kapanır ve malzeme bitinceye kadar biberler doldurulur. Altı düz bir tencereye yanyana gelecek şekilde dizilir. 1,5 bardak kadar su konulur ve orta hararette yarım saat kadar pişirilir. Ilındıktan sonra tencereden alınıp servis tabağına konulur.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder